Tag med på sognerejse sommeren 2022

Turen gik til Passionsspillet i Oberammergau og Hildegards Klostre

Den 25.-31. juli 2022 var der i samarbejde med Unitas Rejser arrangeret sognerejse med vores sognepræst Klaus Buch Møberg som turleder.

Rejsens mål var passionsspillet i Oberammergau. Historien om Passionsspillet i Oberammergau går helt tilbage til 1633. Under trediveårskrigen og pestens hærgen var der mange områder i Europa, der blev voldsomt ramt. Indbyggerne i Oberammergau lovede Gud, at hvis det lykkedes dem at undgå pesten, ville de hvert 10. år opføre et skuespil, som fremstiller Jesu lidelse, død og opstandelse. Landsbyen blev bevaret, og i 1634  opførte indbyggerne for første gang Passionsspillet.

Gennem årene har spillet udviklet og ændret sig, men det vigtigste – påskehistorien – er stadig Passionsspillets kerne.

I år 2022 bliver det 42. gang landsbyen opfører spillet. Mere end 2000 mennesker bringer historien om Jesus fra Nazaret til publikums øjne og ører i løbet af den fantastiske fem timer lange forestilling.

Inden vi oplever Passionsspillet venter der os nogle gode oplevelser i området ved Rüdesheim. I dette område levede Hildegard af Bingen, en nonne som havde stor betydning i sin samtid. Et af de klostre, hun grundlagde, er fortsat i funktion, og vi besøger dette kloster. Det bliver også tid til en sejltur på Rhinen, et besøg på Loreley-klippen og tid til at nyde atmosfæren i Rüdesheim.