Sognehusaftner – foredrag i Assing Kirkes Sognehus

30. august 2018
Drømmeren fra Palæstina: En anderledes indvandrer-historie
v. forfatter Peter H. Fogtdal

Peter H. Fogtdal fortæller om sin bestseller, der er baseret på hans morfars dramatiske liv. David Huda blev født i Palæstina som søn af en arabisk far og en jødisk mor. Som femårig blev han bortført under dramatiske omstændigheder og sendt til Danmark, hvor han blev plejebarn hos et indremissionsk ægtepar på den jyske hede. Senere blev han aktiv frihedskæmper og måtte flygte til Sverige med Gestapo i hælene.
Et levende til tider humoristisk foredrag om identitet, rødder og religiøs intolerance.

27. september 2018
PROGRAMMET ER ÆNDRET!
I stedet for som først annonceret Maja Lisa Engelhardt kommer
Hospitalsklovnen Fiola/Karin Kjeldgaard Simonsen:
“Humor for alvor – tanker bag hospitalsklovnens arbejde”

Karin fortæller om sit arbejde som hospitalsklovn.
Hvad er det der sker i mødet med klovnen, hvorfor er det møde så anderledes end alt andet, man møder på hospitalet, og er der noget, vi kan lære af klovnen?
Ord som nærvær, magi, tryghed, spejling, fokus, humor, spontanitet, kærlighed, leg og anerkendelse er nogle af nøgleordene i foredraget.

25. oktober 2018
Kerstin Ekman: Guds Barmhjertighed
v. cand.theol., exam. art i litteratur og forfatter Doris Ottesen

Den svenske forfatter Kerstin Ekman (født 1933) hører til blandt de allerstørste fortællere i Norden.

Til Kerstin Ekmans største og mest læste værker hører romantrilogien: ”Ulveskindet” (1999-2003). Gennem de tre romaner med titlerne ”Guds barmhjertighed”, ”Rørte vande” og ”Skrabelodder” går barmhjertighed, som den røde tråd. Kampen – kvindernes især – for menneskelige vilkår og indsigten i, at vi alle er henvist til at leve af barmhjertighed, er det stadige omdrejningspunktet gennem hele værket. Det er ifølge Kerstin Ekman hele meningen med at være menneske: Vi skal vise barmhjertighed.

29. november 2018
Storm P. og evangeliet
v.
domprovst Niels Christian Kobbelgaard

Vi kender Storm Ps finurlige opfindelser, hans nummermænd, hunden Grog og ikke mindst hans vagabonder og klovner. Storm P har dog også andre sider, som ikke er så kendte. I foredraget ”Storm P og evangeliet” vil Niels Christian Kobbelgaard kaste lys over både den samfundsrevsende og den religiøse side af Storm Ps  billedrige forfatterskab. (Det er i det lys, man får fuldt udbytte af at møde hans klovner og vagabonder).

Vi skal møde den unge Storm, der som en gammeltestamentlig profet revser sin samtids magthavere. I avisernes spalter kommenterer Storm P. livets gang på godt og ondt. Karakteristisk for Storm P. er, at han i alt hvad han skriver og tegner og maler, kredser om at forstå livet som menneske. Storm P viser sig som et menneske, der bærer på en stor medfølelse mod de små. Det er dem, der er forundringsparate, mens mange andre spiller deres spil. Det er de små, han bruger som ”forkyndere” af livets storhed, varme og glæde. Her viser Storm P. sig også som en evangelisk forkynder.

Ind i alt, hvad Storm P malende forkynder og formaner, mærker vi hans varme humor, som vel om noget er Storm Ps varemærke.

Glæd dig til foråret 2019

Foruden efterårets program byder sæsonen naturligvis også på  Sognehusaftner i foråret 2019. Her kan du blandt andet se frem til at høre en blændende dygtig fortæller, Dorte Futtrup, fortælle Selma Lagerlöff, et besøg af den dygtige salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen, at høre vores biskop Henrik Stubkjær fortælle om Folkekirkens udfordringer set fra hans stol, og så skal vi med Birgitte Hansen opleve Grundtvig i ord og toner.

Der er Sognehusaften i foråret 2019:
d. 31. januar
d. 28. februar
d. 28. marts
d. 25. april
d. 16. maj

Hvor, hvornår og hvad koster det?

Sognehusaftnerne holdes i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk

Aftnerne starter kl. 19:30.

Sædvanligvis koster entréen kr. 50,00.
Billetter købes i døren

Luk