Sognehusaftner – foredrag i Assing Kirkes Sognehus

Program foråret 2019

31. januar
Grundtvig i ord og toner
med pianist og fortæller Birgitte Hansen

Kom og hør Grundtvigs livshistorie krydret med sange og salmer.
I Grundtvigs tid (1783-1872) skete der store omvæltninger i Danmark og i Europa. Grundtvig var dybt engageret i sin samtid. Han forskede, skrev bøger, skrev sange og salmer som kommentar og refleksion til samtidens store omvæltninger. Grundtvig er svær at læse, men let at synge. Hans salmer og sange fortæller i et klart sprog alt det, Grundtvig ønskede at udtrykke både teologisk og samfundsmæssigt.
Med højskolesangbogen i hånden når vi igennem et langt begivenhedsrigt liv.

28. februar
Udfordringer til Folkekirken set fra biskoppens stol
m. biskop Henrik Stubkjær

Ateister kører kampagner for at få folk til at melde sig ud af Folkekirken. Konfirmandforberedelsen er truet af en ny skolereform, traditionstabet hos politikerne er mærkbart og internationalt udfordres kirken af radikalisering og af en overhængende klimakrise, men på den anden side er der blandt folk en større åbenhed overfor kirke og kristendom, end vi har set længe, og Folkekirken er den lutherske kirke i verden, der har det højeste procentvise medlemstal.
Biskop Henrik Stubkjær vil lægge op til en dialog om udfordringer og muligheder både på sogne- og stiftsplan.

28. marts
Billedsprog i nye salmer
med salmedigter Lisbeth Smedegaard Andersen

Foredraget former sig som en salmesangsaften, hvor vi synger nogle af Lisbeth Smedegaards salmer, mens hun undervejs fortæller om de tanker, man gør sig som salmedigter, og om det billedsprog, en ændret omverden kalder på.

Fortællinger fra Selma Lagerlöffs skatkiste
med fortæller Dorte Futtrup

Gennem levende mundtlig fortællekunst vil Dorte Futtrup denne sognehusaften dykke ned i den svenske forfatter Selma Lagerlöfs rige skatkammer. Flere temaer i forfatterskabet vil blive belyst: selviskhed og troskab, forbrydelse og straf. Kan man elske sin morder?

Dorte Futtrup har været professionel fortæller siden 1990. Hun formidler den gamle mundtlige fortælletradition uden brug af bog eller manuskript.

16. maj
Gud har en anden målestok
med Ruth Worm

Hvis man skal bygge et hus, er det vigtigt, at håndværkerne har styr på alle målene, både indvendig og udvendig. Derfor er det godt at have nogle pålidelige måleredskaber, for ellers går det galt.
På samme måde er det godt at have pålidelige ”måleredskaber”, når vi skal bygge vores liv, bygge en tilværelse op for os selv og vores efterkommere, og bygge fællesskaber med andre.
Gud havde styr på det med at bygge, både da han skabte verden, og da han skabte dig og mig, og for ham var det perfekt. Men desværre kom synden ind i verden med syndefaldet, og siden dengang har mennesket brugt sine egne måleredskaber, som ikke altid er i overensstemmelse med Guds.

Hvor, hvornår og hvad koster det?

Sognehusaftnerne holdes i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk

Aftnerne starter kl. 19:30.

Sædvanligvis koster entréen kr. 50,00.
Billetter købes i døren

Luk