Sognehusaftener – foredrag i Assing Kirkes Sognehus

MANDELAS LANGE VEJ TIL FRIHED
ved Steen Andeasen

Sognehusaften den 25. januar 2018 kl. 19.30

Steen Andreasen, tidligere studenterpræst og fængselspræst, nu børne- og ungekoordinator, har gennem mange år haft stor interesse for Sydafrika og Nelson Mandela og har ikke blot studeret emnet, men har selv mødt denne spændende personlighed.

… Også i dag er der alt for mange konflikter mellem lande og folkeslag og ofte tænker man: Er det overhovedet muligt at leve sammen i et demokrati, med forståelse for hinanden?

Her står Mandelas tanker om frihed og forsoning som en vældig inspirationskilde, ikke bare for mennesker i verdens konfliktområder, men også for os, som skal leve sammen i familier og på arbejdspladser

På guidet rundtur i evangeliernes verden
ved Morten Hørning Jensen

Sognehusaften den 22. februar kl. 19.30

Jesus fra landsbyen Nazaret sendte chokbølger igennem Israel. Nogle blev rasende på ham, andre glade og andre igen fik håb i en håbløs situation. Med arkæologien og historien som vinger vil vi rejse tilbage til Jesu tid i lyset af Markusevangeliets fortælling.

Hospice en god afsked
ved Rita Nielsen

Sognehusaften den 22. marts kl. 19.30

Hvad er et hospice? Hvordan er det at være alvorligt syg og døende? Og hvordan er det at være pårørende?
Om at holde af og holde ud – om den svære samtale og åndelig omsorg.
Denne aften vil vi høre om livet på et hospice.

St. St. Blicher i ord og toner
ved Bente og Erik Harbo

Sognehusaften den 26. april kl. 19.30

Der er lagt op til en spændende og alsidig aften om forfatteren St. St. Blicher krydret med sang og oplæsning.
Erik Harbo er formand for Blicher-Selskabet, og har igennem 34 år været ansat på Det Kongelige Teater som sanger. Bente Harbo er uddannet lærer og organist akkompagnerer sin mand.

Klaverspil og anekdoter – oplevelser fra et liv som blind
ved Willy Egmose

Sognehusaften TIRSDAG den 29. maj kl. 19.30

Efter at have taget Kirkemusikalsk Diplomeksamen har Willy Egmose i mere end en menneskealder – fra 1968 til 2014 – været organist ved Skjern Kirke. Sideløbende har han dyrket jazzmusikken, blandt andet i Willy Egmose Trio