Lidt historie om Assing Kirke

I skibet hænger et malet krucifiks med årstallet 1759.

Den tremastet skibsmodel, »Håbet« er fra 1929.

Den romanske granitdøbefontfont på terningkapitælfod.

Assing kirke er bygget i romanske stil  med granitkvadre over en skrå kantsokkel. Kor og skib har rundbue vinduer. Indvendig har kirken bjælkeloft. Kor og skib har blytag, de øvrige bygningsdele har tegltag.

Kirkens kor og skib er bygget i 1100 tallet. Våbenhus ved nordsiden er fra 1800 tallet. Det lidt voldsomme tårn mod vest er bygget til kirken i 1922  Det var arkitekt H. Lønborg-Jensen, der stod for udvidelsen.

Altertavlen er i enkel renæssancestil fra omkring 1600-tallet med malerier fra 1701 »Nadveren« flankeret af Moses og Kristus med Verdenskuglen. Prædikestolen er fra samme periode.

Kirken er senest renoveret i 2013, hvor bl.a. tårnet fik nye fuger, taget blev restaureret og hele kirken blev malet både ude og inde.

Kirkerummet set fra balkonen ved orglet.