Gudstjenester på en anden måde

Vi fejrer gudstjeneste på andre måder end ved gudstjenester på søn- og helligdage. Du kan herunder læse lidt om de forskellige gudstjenesteformer. Hold øje med kalenderen og vores Facebookside Assing Kirke & Sogn. Her kan du se, hvornår vi har andre gudstjenester på programmet.

Børnegudstjeneste

er en kort gudstjeneste en lørdag formiddag i Assing Kirkes Sognehus. Vi hører blandt andet bibelhistorie fortalt for børn, vi synger sange og salmer og gerne med fagter og bevægelser.

Vi arrangerer børnegudstjeneste i samarbejde med byens kirkelige børne- og ungdomsforeninger og klubber. Derfor medvirker de også.

Spaghettigudstjeneste

er familiegudstjeneste tilrettelagt særligt for familiens yngste. Vi holder dem fredage kl. 17.00 i Assing Kirkes Sognehus 3-4 gange om året.

Gudstjenesten er ikke så lang. Vi oplever vores lokale og lidt skøre nørder Anders og Katrine. De leger, undersøger og stiller spørgsmål til noget af det, der kan være svært at forstå om det med Gud og os. Vi synger salmer og sange med fagter og bevægelser.

Efter gudstjenesten er der fællesspisning – menuen er altid den samme: Pasta og kødsovs. Det er gratis at spise med.

Hele arrangementet laver vi sammen med byens kirkelige børne- og ungdomsforeninger og klubber.

Ungdomsgudstjeneste

er forkyndelse, rytmisk lovsang, aktivitet/happening, bøn og mulighed for refleksion med afsæt i et tema, som de fleste unge vil kunne forholde sig til. Gudstjenesterne planlægger vi sammen med unge i sognet.

Vores ungdomsgudstjenester er for konfirmander og opefter.

Vi holder ungdomsgudstjeneste 2-3 gange om året, typisk søndag aften kl. 19.00 i Assing Kirke. Efter en ungdomsgudstjeneste samles vi til hygge og fællesskab i sognehuset.

Familiegudstjeneste

Første søndag i advent, Helligtrekongers søndag og Palmesøndag holder vi familiegudstjeneste i stedet for den almindelige søndagsgudstjeneste. Formen er lidt anderledes, og der er tænkt i, at der skal være noget for alle aldre.

Gudstjenesterne planlægger vi i samarbejde med byens kirkelige børne- og ungdomsforeninger og klubber, som ofte også medvirker. Blandt andet laver De grønne Pigespejdere Helligtrekongers spil ved familiegudstjenesten Helligtrekongers søndag.

Første søndag i advent og Palmesøndag er 5 års dåbsjubilarer særligt inviteret. Til dem vil der være en gave.

Friluftsgudstjeneste

Friluftsgudstjeneste er en aftengudstjeneste en torsdag i juni på plænen ved Assing Kirkes Sognehus. Arrangementet begynder altid med faneoptog ført an af Kibæk Tambour-korps.

Gudstjenesten bliver tilrettelagt sammen med de kirkelige foreninger og klubber i byen, og de medvirker som regel også i gudstjenesten. Vi har fornøjelsen, at Kibæk FDF orkester medvirker.

Efter gudstjenesten er der samvær og hygge. Foreningerne sørger for grill og pølser, og menighedsrådet serverer kaffen.