Minikonfirmand

Minikonfirmand er et gratis undervisningstilbud til alle, der går i 4. klasse i Assing Sogn.

Hvad laver vi?

Til Minikonfirmand undersøger vi den kristne tro, gudstjenesten og kirken.
Sammen oplever vi, leger, hører fortællinger, synger, taler om de spørgsmål, minikonfirmanderne helt naturligt og nysgerrigt stiller. Vi er kreative, laver drama og flere andre ting. I kirken går vi på opdagelse og får lov at komme steder, hvor andre normalt ikke kommer. Ved et andet besøg i kirken er vi på kirkegården.
Blandt nogle af de emner, vi tager fat i, er skaberværket, dåb, kærlighed og tilgivelse, næstekærlighed og døden.

Forløbet sluttes af med et formiddagsarrangement for hele familien, hvor minikonfirmanderne optræder og får mulighed for at vise noget af det frem, vi har arbejdet med.

Star-Night

Noget ganske særligt, som kun minikonfirmander i Assing Sogn får lov at opleve, er ’Star-Night’. Det er en aften arrangeret af de kirkelige børne- og ungdomsforeninger og klubber i Assing Sogn. Hvad der helt præcist foregår til ’Star-Night’, ja se – det er omgærdet af stor mystik og hemmelighed…

Hvor & Hvornår

Tilbuddet om minikonfirmand udbydes som regel i efteråret med start i september. Vi har 10 undervisningsgange. Dertil kommer ’Star-Night’ og afslutningsarrangementet. Undervejs i forløbet vil der typisk også være børne- og/eller spaghettigudstjeneste.

Undervisningen foregår i Assing Kirkes Sognehus – enkelte gange tager vi en bus ud til Assing Kirke. Vi henter børnene i skolen, da undervisningen begynder lige efter skoletid, og så følges vi til sognehuset.

Undervisningen varetages af vores sognepræst Klaus og sognemedarbejder Kirsten.