Minikonfimand

Minikonfirmand – et gratis tilbud til alle elever i 4. klasse i Assing Sogn

Vi tilbyder 10 gange med undervisning om den kristne tro, gudstjeneste og kirken.
Sammen oplever vi, leger, hører fortællinger, synger, taler om de spørgsmål, minikonfirmanderne helt naturligt og nysgerrigt stiller, vi er kreative, laver drama og meget andet.

SE MERE HER

 

Babysalmesang

Et gratis tilbud til babyer fra 2 – 10 måneder sammen med deres forældre
Babysalmesang er blevet ganske populært i de senere år. Det er en dejlig måde at være sammen med sit barn på. Små børn under et år har endnu ikke et sprog, men de er meget modtagelige over for stemninger og lyde i deres nære omgivelser.

Til babysalmesang stimulerer vi babyernes sanser. Det sker i en tryg atmosfære sammen med forældrene. Salmesang, børnesange, remser, musik og blide bevægelser er blandt de redskaber, vi benytter, sammen med enkle dansetrin, fagter, rytmeinstrumenter og meget andet.

Hvor og Hvornår?
Vi mødes torsdage kl. 10.00 -10.45, med efterfølgende kaffe og hyggesnak,
i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk.
NYT HOLD begynder 24. JANUAR 2019. Det er muligt at slutte sig til hen ad vejen.

Tilmelding
Det er gratis at deltage i babysalmesang, men tilmelding er nødvendig! Det sker ved henvendelse til sognemedarbejder Kirsten Thoftgaard eller organist Gitte Jørgensen, kontakt dem her.

Datoer vinteren 2019 (alle dage kl. 10.00):
24. januar (OPSTART)
31. januar
7. februar
21. februar
28. februar
7. marts
14. marts
21. marts
28. marts
4. april
Vel mødt til babysalmesang!
 

Sogne-syng-sammen

For dig der holder af fællessang
Mange har igennem flere år haft stor glæde af de månedlige fællessangaftener i Assing Kirkes Sognehus. Der synges sange fra Højskolesangbogen, viser, ældre og ganske nye salmer, og hvad man ellers kunne have lyst til.

Pausen med tid til en snak er også vigtig, og dertil medbringer hver deltager selv kaffe/te og noget spiseligt.

Det er ikke sikkert, man kan være med til hver eneste sangaften i hele sæsonen, men enhver er velkommen til at deltage i det omfang, man har tid og lyst.

Det er gratis at være med til fællessang, og er man interesseret, kan man henvende sig til organist Gitte Jørgensen, tlf. nr. 51 34 65 75 eller e-mail annebirgitte@privat.dk. Man er også velkommen til bare at møde frem.

Vel mødt til Assing Sogne Syng-Sammen!

Datoer i sæson 2018/2019 (altid torsdag kl. 19.30-21.15):
Torsdag d. 6/9
Torsdag d. 4/10
Torsdag d. 1/11
Torsdag d. 10/1
Torsdag d. 7/2
Torsdag d. 7/3
Torsdag d. 4/4
Torsdag d. 2/5

Korskole

Et tilbud til børn i 3.-4. klasse 
Assing Kirkes Korskole er en hyggelig og sjov optakt til at komme med i kirkens børne- og ungdomskor. Korskolen er for dig, der går i 3.-4. klasse, og som ikke har sunget i en anden sammenhæng eller spiller på et instrument. Efter en sæson i korskolen er der mulighed for at blive optaget i kirkekoret.

Hvad laver vi?
Vi lærer noder, synger rytmiske sange, børnesange, kanons, salmer og meget andet ved de ugentlige korprøver. Og naturligvis finder vi også tid til sanglege og hygge!
Korskolen medvirker ved enkelte familiegudstjenester.

Hvor & Hvornår 
Korskolen øver i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4 onsdag eftermiddage kl. 15.30-16.00.

Tilmelding
Koret ledes af kirkens organist Gitte Jørgensen. Kontakt hende for at høre nærmere om, hvordan man bliver optaget i korskolen.

Kirkekor for børn og unge

For dig der er vild med at synge og som går i 4.-9. klasse
Assing Kirkes børne- og ungdomskor er for dig, der går i 4.-9. klasse, og som har gået et år i korskolen, er øvet sanger eller spiller på et instrument.

Repertoiret er alsidigt og består af blandt andet nyere, rytmiske sange, klassiske sange, kanons og salmer. Til korprøverne vægtes stemmetræning højt, og nu og da bliver der også plads til danse- og sanglege.

Hvilke aktiviteter deltager vi i?
Assing Kirkes børne- og ungdomskor medvirker jævnligt ved forskellige slags gudstjenester i både sognehuset og i kirken som støtte ved salmesangen og med selvstændige korsatser.
Korstævner, kor-hyggedage og udflugter indgår også i sæsonens aktiviteter. Og kormedlemmerne tjener endda lommepenge for deres indsats!

Se kalenderen for efteråret 2018 her Kor, øveplan 2018-19

Hvor & Hvornår?
Børnekoret (4.-5. kl.) øver onsdage kl. 16.00-16.30
Ungdomskoret (6.-9. kl.) øver onsdage kl. 16.30-17.15.
Begge kor øver i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk

Tilmelding
Koret ledes af kirkens organist Gitte Jørgensen. Kontakt hende for nærmere information og tilmelding.

Voksenkor

For sangglade mænd og kvinder
Er du glad for at synge, og holder du af udfordringer i en god og rar atmosfære, så kan Assing Kirkes Voksenkor være det helt rigtige for dig!
Voksenkoret er et nyt tilbud fra september 2018.
Koret er et firestemmigt blandet kor med et bredt og afvekslende repertoire, hvor såvel klassiske sange som spirituals og årstidssange indgår.

Hvilke aktiviteter deltager koret i?
Assing Kirkes Voksenkor er tilknyttet Assing Kirke, og koret deltager som fast opgave i en række musikgudstjenester og i det årlige ”Syng julen ind”.
Det er tanken, at koret med tiden skal afholde selvstændige optrædener såvel i kirken som i andre lokale sammenhænge.
Samarbejde med kirkens børne- og ungdomskor samt med andre blandede voksenkor vil også komme på tale.

Hvordan foregår korprøverne?
Vi indleder altid med en behagelig og grundig opvarmning, hvorefter vi tager fat på aftenens opgaver.
En pause midtvejs i forløbet giver også plads til socialt samvær og lidt opladning til resten af aftenens øvning.
Det kræver ikke ligefrem ’operastemme’ at være med i koret, blot, at man synger rent, holder af alsidig korsang og har et stabilt fremmøde.

Hvornår øver vi?
Koret øver hver tirsdag kl. 19.00-21.00 i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk.
Sæsonen strækker sig fra september til maj.
Vi holder fri i skolernes ferier.

Tilmelding
Tilmelding er nødvendig til korleder og organist Gitte Jørgensen. Find hendes kontaktinfo her.

Julekor

Et lejlighedskor for voksne
Julekoret er et lejlighedskor bestående af voksne sangere. Koret optræder ved den festlige decembertradition ”Vi synger julen ind” i Assing Kirke. Repertoiret består af danske julesange og engelske Christmas Carols i spændende og afvekslende arrangementer.

Hvor & Hvornår?
Korprøverne holdes i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk
hver tirsdag aften fra efter efterårsferien (første gang 23/10) kl. 19.00-21.00 og frem til arrangementet, som i 2018 bliver den 13. december.
Det betyder, at Julekoret bliver integreret i voksenkoret i den periode, der øves til ”Syng julen ind”. Man forpligter sig altså ikke på at deltage i koraktiviteten som medlem af julekoret udover den periode, koret øver.

Hvad kræves der?
Korerfaring og nodelæsningsfærdigheder er naturligvis en fordel, hvis man vil deltage i Julekoret, men ikke et krav. Man skal imidlertid kunne synge rent og være indstillet på et stabilt fremmøde i den periode, Julekoret øver.

Tilmelding
Tilmelding er nødvendig til korets leder, organist Gitte Jørgensen. Du finder hendes kontaktinfo her.

Sognehusaftner

Sognehusaftner er foredrag arrangeret af menighedsrådet. Gennem årene har en bred vifte af populære foredragsholdere fyldt sognehuset til bristepunktet. Vi bestræber os på at få stor bredde på de foredrag, vi planlægger.

Foredragene afholdes som hovedregel i Assing Kirkes Sognehus, Sandfeldparken 4, Kibæk. Foredragene annonceres i Ugeposten, her på siden og på vores Facebook side. Det koster i reglen kr. 50,00 at deltage, og billetter købes ved indgangen.

Koncerter

Julekoncert 2018
med Ann-Mette Elten
onsdag den 5. december kl. 19:30
Billetter kr. 120,00 – købes på Kirkekontoret, Sandfeldparken 4. Billetsalg åbner 1/11 2018 – UDSOLGT

Lad juletravlheden blive derhjemme
Læn dig tilbage, luk øjnene og glem alt om juletravlhed for en stund i selskab med en sangerinde, hvis repertoire spænder utrolig bredt.
Hygge og højtidelighed er indbegrebet af en julekoncert med Ann-Mette Elten. Med sin klare popstemme omfavner hun traditionens julesange og giver nyt liv til vore mest elskede julesalmer. Og luften sitrer, når hun giver sig i kast med nogle af de helt store klassiske sange fra sit album ”Adagio”.
Alle, der indtil nu har oplevet Ann-Mette synge de store klassiske sange, er blevet overvældede. At en sangerinde med så meget pop i bagagen også mestrer denne genre, var der ingen, der havde regnet med. Ann-Mette synger klassiske sange som ”O mio babbino caro” og ”Pie Jesu” med en følelsesfuld indlevelse, der giver mindelser om de helt store internationale stjerner.
Ann-Mette Elten har i mere end 30 år turneret landet rundt med På Slaget 12, og mange af bandets sange har for længst opnået status af evergreens. Nogle af disse og andre højdepunkter fra hendes efterhånden lange karriere har Ann-Mette valgt at tage med ind i sit julerepertoire.

En julekoncert med Ann-Mette Elten er en oplevelse, du ikke lige glemmer.

Syng Julen ind 2018
torsdag den 13. december kl. 19:30
Velmødt til den årligt tilbagevendende, festlige decembertradition i Assing Kirke. Programmet byder som vanligt på fællessalmer og optrædener i julens tegn.

Medvirkende er Assing Kirkes Julekor; Assing Kirkes børne- og ungdomskor; Baunekirkens børne- og ungdomskor; Kibæk Tambourkorps; Sverre Bødtker, trompet; Tage Jørgensen, orgel; Gitte Jørgensen og Jane Samuelsen, klaver og korledelse.

Bemærk: Der kører kirkebil til dette arrangement.

Kirkelige organisationer i Assing Sogn

Børne- og ungdomsorg.

Børnekirke – Søndagsskolen
– mødes to søndage om måneden.
Kontaktperson: Hanne Schmidt, tlf. 97 19 17 33.
Se mere her.

Missionshusets børne- og ungdomsarbejde
– har klubber for alle aldersgrupper.
Kontakt: Peter Villumsen, tlf. 97 19 13 99.

Rødderne
– klub for børn, 1-5.kl.
Se mere her.

Upstairs
– klub for unge, 6-10.kl.
Se mere her.

Unge
– i samarbejde med unge i Sdr. Felding.
Se mere her.

De grønne Pigespejdere
– mødes i ”Skovlyst”, Ollingvej 10.
Flokleder: Annelise Høj Petersen, tlf. 97 19 66 73.
Se mere her.

FDF
– mødes i Kredshuset i Landsbyparken.
Kredsleder: Allan Mogensen, tlf. 97 19 20 39.
Se mere her.

Kibæk Missionshus

Kibæk Missionshus på Solbakken 9 i Kibæk, har i løbet af året mange møder og arrangementer for alle.

Kibæk Missionshus er tilknyttet Indre Mission

I Missionshuset er der fællesmøder, basar, særlige familiearrangementer, eftermiddagsmøder, Fredagstræf og meget andet.

Programmer kan rekvireres hos formanden
Poul Sørensen, tlf. 97 19 11 92.
Se mere her.

Til missionshuset er der i øvrigt knyttet en række bibelkredse, som gerne optager nye deltagere.

Øvrige organisationer

Åskov Y’s Mens Club
Et kristent fællesskab som støtter nationale og internationale projekter.
Læs mere her.

Den Blå Mølle
I Kibæk findes også ”Den blå Mølle”, der drives af ”Blå Kors”. Den Blå Mølle er et værested for personer med misbrugsproblemer, psykiske problemer, sociale vanskeligheder og intet eller skrøbeligt netværk. Miljøet er venligt med trygge rammer uden alkohol eller andre rusmidler.
Se mere her.

Folkekirkens Nødhjælp – driver genbrugsbutik i Nr. Bredgade.
Se mere her.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk